Home » Alle activiteiten » Noorderpark Festival

Activiteiten

Evenement
Evenement
Cultuur
Eten & Drinken

Het Noorderpark Festival is er voor Noorderlingen, door Noorderlingen maar natuurlijk is iedereen uit Amsterdam en omstreken welkom. Het festival staat garant voor een gezellige dag voor alle leeftijden met gratis muziek, dans, spelletjes, lekker eten.

Op het hoofdpodium komt alles voorbij; muziek, zangers, theater, klassiekers uit de opera, jazz, Amsterdamse zangers, pop en rock. De optredens worden aan elkaar gepraat door actrice Mareille Labohm.

14:00 Volksoperakoor

Ze zongen het hele Lupineplein de hemel in tijdens de nu al legendarische Volksopera Van der Pek. Vandaag komen ze voor het eerst weer bij elkaar. Met een paar klassiekers uit de opera, en met een saluut aan Jos de Rooij, de onmisbare zanger, muzikant en kameraad die ons dit voorjaar is ontvallen.

14:30 Marching Band ATM

Het daverende marsorkest uit Noord: roffelende ritmes, schetterend koper en strakke uniformen, met een Mokums repertoire van de Jantjes tot de Dijk.

14:45 Martin Spee: Johnny ontmoet Shaffy

Twee legendarische Amsterdamse zangers, Johnny Jordaan en Ramses Shaffy, hadden meer gemeen dan je zou denken. Zanger en verteller Martin Spee vertolkt hun klassiekers en bijna vergeten pareltjes met verve. Uit zijn prachtige muziektheaterprogramma over Johnny en Shaffy zingt hij hier zijn favorieten.

15:15 De Gasten: Awake

Onze favoriete jongerentheatergroep is terug met een teaser van hun nieuwe voorstelling: Awake speelt zich af in de periode tussen waken en slapen. Dwalend door een verlaten stad vlak voor de dag aanbreekt, of thuis in bed wanneer de slaap niet komt en WhatsApp en Instagram lonken. Hoeveel lol en troost zijn daar te vinden? En kan je echt alles online delen?

15:45 Naïve Set

Over hun nieuwe plaat Dragon schreef de Volkskrant: ‘zorgeloos sprankelende indiepop om als een blok voor te vallen.’ En OOR: ‘onweerstaanbare melodieën, fijne koortjes en tintelfrisse gitaarpartijen.’ En dit internationale viertal woont nog in Amsterdam-Noord ook!

16:30 Wasim Arslan

Hij heeft een stem als een nachtegaal, zingt traditioneel en modern. Sinds hij vorig jaar vluchtte uit Aleppo heeft nu ook Amsterdam deze jonge Syrische coryfee in de armen gesloten. Dit najaar gaan we hem zien in The Voice of Holland, nu staat hij op het Noorderparkfestival.

17:00 De beste volkszanger van Noord: de drie finalisten

Wie zingt de Amsterdamse klassiekers het mooist? Na de voorrondes eerder op de dag staan de drie finalisten, gekozen door een jury onder leiding van de vorige winnaar, Martin Spee, achter elkaar op het grote podium. En u, hooggeëerd publiek, mag de winnaar kiezen!

17:45 Coverband Steal

Alsof je ze in het echt hoort: Golden Earring, Joe Cocker en andere klassieke rocksongs. Frontman Wim Collee, zes topmuzikanten en de vervaarlijke achtergrondzangeressen de Stealetto’s bouwen er een stampend feestje van.

19:00 Shades & DeuXperience

Brotherhood4Real, nieuw in Noord, presenteren een extravaganza van beats, harmonies en rhythms, met leading ladies Sarah-Jane, Lola Green en Kimberley Janice, begeleid door de wizards van DeuXperience. Na North Sea Jazz en DWDD komen ze nu Noord veroveren!

En daarmee sluiten we tegelijk het Noorderparkfestival en jongerenpodium Zelfie feestelijk af.

Het Noorderparkfestival 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Noord, Noorderparkkamer, Tolhuistuin, Stichting IJ Producties, Stichting NDSM-werf.

Houd de Facebook pagina in de gaten !
https://www.facebook.com/Noorderparkfestival/?fref=ts