Home » Alle activiteiten » Neushoorns in het Noorderpark – audiowandeling

Activiteiten

Bijeenkomst
Bijeenkomst
Cultuur
Groen

Neushoorns in het Noorderpark!
Een audiowandeling door de toekomst

Op dinsdag 28 en woensdag 29 december kun je een audiowandeling maken door het Noorderpark. Componist Roald van Oosten en schrijfster Jowi Schmitz maakten speciaal voor de winterdagen een toekomstbestendige parkwandeling.

Wat doet de wereld als de mens plotseling verdwijnt? Wat stort er in, wat leeft er juist enorm op? Schmitz en Van Oosten maakten er zelf een verhaal over, maar ze vroegen het ook aan experts; van futuroloog of bioloog tot maritiem specialist. Het uitgangspunt van de wandeling is dat de mens niet meer bestaat, maar zomaar is verdwenen. De wandelaar zelf ook, maar die mag nog even aan het idee wennen. Deze loopt soms met grote, soms met kleine passen een nieuwe wereld in. Zonder ander mens, met ander licht, andere geluiden en andere verhalen.

De wandeling
Ga naar de website, download het geluidsbestand en wandel de toekomst in. Je hebt alleen een smartphone, 4g en oortjes nodig. De bedenkers zitten op 28 en 29 december tussen 13:00 en 16:00 uur klaar in het Noorderpark om deelnemers op weg te helpen, zoals met het downloaden van de app. De wandeling duurt ongeveer een half uur en is klein intiem en nog open voor ontwikkeling.

Meedoen? Iedereen ouder dan 11 jaar kan meedoen en deelname is gratis. De route is corona-verantwoord omdat je hem individueel of met je naasten loopt. Onder het genot van soep of een warm drankje horen de makers na afloop graag hoe je de wandeling hebt ervaren. Check vooraf de website voor de laatste update: www.soundcloud.com/toekomstwandelingen.