Home » Alle activiteiten » (Her)opening van de Natuurspeeltuin

Activiteiten

Groen
Groen
Evenement

Op vrijdag 25 september gaat de Natuurspeeltuin in het Noorderpark weer officieel open.
De speeltoestellen zijn opgeknapt en oud materiaal verwijderd, waardoor kinderen weer veilig kunnen spelen. De opening valt samen met de Burendag, een jaarlijks terugkerende dag waarbij bewoners in hun buurt samenkomen en iets goeds of leuks organiseren voor hun wijk.

Eerder dit jaar heeft de buurt zich hard gemaakt voor het behoud van de Natuurspeeltuin. Er zijn meer dan 500 handtekeningen opgehaald, waaronder 200 handtekeningen van De kinderraad van de Vreedzame Wijk Volewijck. Dankzij deze actie heeft het Stadsdeel een aantal aanpassingen laten uitvoeren zodat de speeltuin weer voldoet aan de veiligheidsnormen. De Florakokjes houden de speeltuin nu iedere week schoon. Daarnaast wordt een paar keer per jaar een evenement georganiseerd waarbij buurtbewoners helpen met schoonmaken en het onderhoud van de Natuurspeeltuin. Ook blijven zij signaleren wat er nodig is om de speeltuin voor iedereen aantrekkelijk te houden.

Programma 25 september
Vanaf 16.00 uur is er een inloop bij de Noorderparkkamer. Kinderen kunnen aan diverse workshops meedoen, zoals het beschilderen van naambordjes voor de bomen of wilgen knotten en bewerken tot pijl en boog. Hierna zal Saskia Groenewoud, bestuurder van Stadsdeel Noord, om 17.30 uur de vernieuwde speeltuin in het park officieel (her)openen. Vervolgens is iedereen uitgenodigd om mee te smullen van een lopend buffet, verzorgd door de Florakokjes.

16.00 inloop met koffie, thee, limonade

16.30 – 17.30 workshops:

– bordjes schilderen met boomnamen olv schooltuinman

– muziekworkshop olv Ernest Dobber

– pijl en boog maken olv Jan de Wilgenman

Volwassenen kunnen helpen met het wilgen knotten.

17.30 – Opening Wethouder

18.00 – Samen eten van het buffet van de Florakokjes

19.00 – Bordjes op de bomen hangen als de verf droog is

19.30 – 20.00 afsluiting met koffie, thee, limonade