Home » Alle activiteiten » Groenste dag van Noord

Activiteiten

Groen
Groen
Bijeenkomst
Evenement

Ben jij een groene doener? Op 14 oktober is het weer tijd voor de Groenste dag! De hele dag is er van alles te doen in Noord. Van 16.00-18.00 uur ben je welkom voor de pitch’n drinks en de presentatie van de Groenste kaart in Noord, bij Pompet. Zie hieronder het hele programma!

Speciaal voor zondag 14 oktober, de Groenste Dag van Noord, stippelen we een GROENE route voor je uit door heel Noord! Wandel / fiets / doe je met ons mee? Je kunt een hele dag, tussen 11 en 17 uur meelopen of juist ‘hop-on hop-off’  naar een locatie of workshop die je leuk vindt toe.

Het programma:
Van 11-13 uur is er van alles te doen voor jonge en oudere groene doeners bij NoordOogst. Zo kun je varkens masseren, vlinders helpen overwinteren, zaden kopen en een kijkje nemen in het observatorium. Met groene hapjes van de Tuin van Eten, de natuurspeeltuin én het terras van Stroop! Imkerij Beelease is open, net als de Rokerij en Brouwerij Friekens. Ook kun je een powernap workshop nemen bij de Farmlodge. En wil je de Groenste Dag echt goed beginnen? Van 11.15 -12 uur is de Clean Up Run met VitamineD. Samen Noord al rennend én poetsend verkennen, hoe leuk is dat?!!

De wandelaars kunnen daarna snel door naar het Zonneplein want stipt om 13 uur start daar, vanonder de bogen bij Lokaal Spaanders,- die overigens vanaf 12 uur een groene brunch bowl voor je klaar heeft staan – de historische wandeling ‘Noord: Groen Arbeidersparadijs?’. Samen met het Historisch Archief Tuindorp Oostzaan en Amsterdam Rainproof wandelen we terug in de tijd: door Tuindorp naar de NDSM. Luister naar de verhalen over de voortuintjes- en achtertuinen, over de Volkstuinen én groenste tuinen.

Om 14 uur komen we aan bij de Gewoonboot, met tot 15.30 een uitgebreid programma vol workshops over duurzaam wonen in samenwerking met 02025 en Thuisbaas. Vind je je energierekening te hoog? Wil je je huis energieneutraal maken? Wil je met je buren aan de bak of ga je liever zelf aan de slag? Bij de Gewoonboot kun je daktuinieren en een zelfvoorzienend miniterrarium maken voor in je eigen huis met Marieke Honigh.

De wandelaars kunnen al door en van 14.30 -16.00 terecht in wijk van de toekomst Circulair Buiksloterham. Op de levensgrote plattegrond bij Hollandse Nieuwe, Papaverweg 48, zie je alle plannen en in 15 minuten nemen de pioniers je in vogelvlucht mee: naar het grondstoffenstation van Waternet, de Madurodam challenge voor huishoudelijk afval en het delen van vervoer. Met een wandeling naar Palais Recup dat gebouwd is van hergebruikt materiaal en verschillende nieuwe technieken voor verwarming inzet én volop groen natuurlijk. En, over de wijk van de toekomst gesproken: hoe druk wordt Noord eigenlijk? En is daarin ook ruimte voor toerisme? Van 15-16 uur organiseert FairBNB, ook in de Hollandse Nieuwe, in samenwerking met Hogeschool InHolland een dialoog over toerisme in Noord: kan het wel, willen we het wel, en zo ja: #hoedan? Schuif aan!

En dan, om 16 uur, snel door naar Pompet in het Noorderpark voor de unieke wandeling -voor jong en oud-  ‘leven en dood in de natuur’ met Gert van IVN en Maestro Richard. Ook is er van alles te doen: zo leer je meer over duurzaam samenwerken van Ruud en Tabitha en nemen diverse doeners hun mooiste producten mee. Om 17 uur start de Pitch ’n Drinks en ontmoet je alle groene doeners van Noord. En wil je weten hoe je elke dag een Groenste Dag maakt? Nichon en Sven praten je in 10 minuten bij en tippen nu alvast het boek Drawdown. En, heb jij een droom voor Groen Noord? Pak die zeepkist en zet ’t op de kaart!

En… tromgeroffel… om 17.30 delen we graag de nieuwe Groenste Kaart van Noord met je!

Graag tot Groens!

Meer info: https://wnkl.net/