Home » Alle activiteiten » Groenste dag van Noord

Activiteiten

Groen
Groen
Evenement

Een tip voor je zondag! Op 6 oktober vindt de derde Groenste Dag van Amsterdam-Noord plaats, georganiseerd door een aantal enthousiaste Noorderlingen van ‘de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord’.

Veel van ons kunnen én willen nog veel leren over duurzaamheid, maar soms is het lastig om te bepalen waar je moet beginnen. Wil jij nou weten hoe jij je steentje kunt bijdragen? Kom dan naar de Groenste Dag van Noord! Of je nou allang je eigen moestuintje hebt of juist nog helemaal blanco erin staat, iedereen is welkom om meer te weten te komen over groene initiatieven in Noord.

Programma
Tijdens de Groenste Dag van Noord gooien initiatieven de deuren open; woon workshops bij, doe mee met gratis proeverijen, laat je adviseren en ontmoet de makers, doeners en denkers bij jou om de hoek! Er is een groene route uitgestippeld die je meeneemt op expeditie door Amsterdam Noord, je kunt de hele dag mee lopen/fietsen/doen, of je sluit tussendoor aan.

In het Noorderpark is er genoeg te doen van 15.00-17.00. Loop mee met Gert Snoei (IVN) voor de bijzondere bomentour of ga met een groenbeheerder op stap en help met wieden en snoeien. Zo ontdek je de mooiste plekken in het park!
Of wil je zelf iets vertellen over wat groeit en bloeit in het park? We verzamelen diverse gefilmde ‘Natuurmomentjes’ voor op onze website. Deze middag staat er iemand met camera klaar die jouw moment kan opnemen en die we toevoegen bij ‘het park’ (zie menu-balk hierboven).

15.00 – 16.00 uur Snoeien en onkruid wieden met Jaco Benders  – Handen uit de mouwen! Vandaag testen we of er animo is om op regelmatige basis het onderhoudsteam van het Noorderpark te ondersteunen. Jaco houdt van zijn werk, en van muziek, dus dat belooft wat.

16.00 – 17.00 uur Bomenroute met Gert Snoei van IVN – deze ervaren verteller en allesweter over bomen neemt ons mee langs een aantal bijzondere exemplaren in het park. Je kunt hem echt alles vragen!

15.00 – 17.00 uur – Ready?….and…Action! Vertel jouw weetje over iets dat groeit in het Noorderpark op camera, en wie weet vind je jezelf wel terug als Natuurmomentje op de website! Zie hier een  voorbeeld van wat er nu al op de site staat.

Tijd & locatie
Tussen 11:00 uur en 17:00 uur zijn er in Amsterdam Noord verschillende activiteiten te doen! Check de duurzame 100 van noord voor het actuele programma.

Je vindt ons bij de Parkbar, naast Pompet in het park, daar start het programma.