Home » Alle activiteiten » De Buurtcamping – 21 t/m 23 juli

Activiteiten

Evenement
Evenement
Groen

Van 21 t/m 23 juli verandert het Noorderpark in Amsterdam Noord voor het 4e jaar in een gemoedelijke buurtcamping. Bewoners creëren hun eigen vakantieoord door activiteiten te organiseren, spullen uit te wisselen en maaltijden met elkaar te bereiden en te nuttigen. Drie dagen lang is het park een klein dorpje, bewoond door alle types die Noord rijk is: van yuppen tot minima, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Er worden gratis activiteiten georganiseerd op het gebied van natuur, cultuur, sport en ontspanning. Daarnaast is alles aanwezig voor een fijne kampeervakantie; wc’s, douches, een campingwinkel, eten en.. je kan je vooral je buren ontmoeten!

Naast deze unieke kampeerervaring in het park is er van alles te beleven voor jong en oud. Zo kun je meedoen met de bingo, zeskamp, speurtocht, yoga, de Kwiekroute of gewoon lekker voor je tent een boekje lezen. In de avond schuif je gezellig aan bij het kampvuur voor marshmallows of een verhaal van de VoorleesExpress.

In 2013 startte de Buurtcamping met 1 camping in het Oosterpark in Amsterdam en vorig jaar waren er maar liefs 11 Buurtcampings door heel Nederland. De Buurtcamping stimuleert op een leuke manier dat buurtbewoners bij elkaar komen en een elkaar beter leren kennen, waar geen verschil is tussen jong en oud of arm en rijk. Dankzij de Buurtcamping kunnen ook minima toch vakantie vieren. Heb je een Stadspas? Dan kampeer je bijna gratis!

Een groot aantal buurtbewoners en organisaties helpen mee om De Buurtcamping mogelijk te maken. Verschillende vrijwilligers hebben zich al aangemeld om te helpen bij de organisatie. Wil je meehelpen, een activiteit organiseren of een kampeerplek reserveren? Vanaf mei kun je online reserveren, voor die datum mag je altijd een mailtje sturen met je vragen naar jeffrey@debuurtcamping.nl

NB: Op deze Buurtcamping kun je kamperen als je in Noord woont.
Meer info/aanmelden: www.debuurtcamping.nl