Home » Alle activiteiten » Buurtcamping 15 t/m 17 juli

Activiteiten

Evenement
Evenement
Groen

Van 15 t/m 17 juli toveren we samen het Noorderpark om tot De Buurtcamping! Bewoners creëren hier hun eigen vakantieoord door activiteiten te organiseren, spullen uit te wisselen en maaltijden met elkaar te bereiden en te nuttigen. Drie dagen lang is het park een klein dorpje, bewoond door alle types die Noord rijk is: van yuppen tot minima, van zuigelingen tot senioren. Er worden veel gratis activiteiten georganiseerd op het gebied van natuur, cultuur, sport en ontspanning. Daarnaast is alles aanwezig voor een fijne kampeervakantie; wc’s, douches, een campingwinkel, eten en vooral veel leuke buren!

Buurtcamping.Noorderpark.
Buurtbewoners, organisaties en bedrijven uit de buurt helpen mee, voor niets of in ruil voor een plek op de camping. Er worden spullen uitgeleend om kampeerders te voorzien van de benodigde kampeeruitzet. Naast deze unieke kampeerervaring is er van alles te beleven in het park, voor jong en oud. Zo kun je meedoen met een bingo, zeskamp of  speurtocht, een lachyoga bij Jerry of een hiphop workshop bij Solid Ground Movement. Er staan marktkraampjes en er zijn live optredens vanaf het muziekpodium. In de avond kun je in stilte aanschuiven bij het kampvuur voor marshmallows of de VoorleesExpress.

In 2013 startte de Buurtcamping in het Oosterpark in Amsterdam, inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een event voor heel Nederland. De Buurtcamping stimuleert op een leuke manier dat buurtbewoners bij elkaar komen en een langdurige relatie met elkaar opbouwen, waar geen verschil is tussen jong en oud of arm en rijk. Dankzij de Buurtcamping kunnen ook minima toch vakantie vieren.

MEEDOEN?
Verschillende vrijwilligers hebben zich al aangemeld om te helpen bij de organisatie.
Wil je meedoen of een kampeerplek reserveren? Wees dan snel, want vol is vol!
NB: Op deze Buurtcamping kun je kamperen als je in Noord woont.
Meer info / aanmelden > http://debuurtcamping.nl/noorderpark/

26-07-2015 AMSTERDAM - Dit is de Buurtcamping Noorderpark. Dit zijn vlnr Chayenne (8), Asuena (12), Halima (9) en staand Kaylee (10). OTO SHODY CAREMAN

26-07-2015 AMSTERDAM – Dit is de Buurtcamping Noorderpark. vlnr: Chayenne (8), Asuena (12), Halima (9) en staand Kaylee (10). Foto Shody Careman