Home » Alle activiteiten » Bomen informatie route – wandel mee!

Activiteiten

Groen
Groen
Bijeenkomst

Voor bewoners en geïnteresseerden organiseert Stadsdeel Noord een wandeling door het Noorderpark. Tijdens deze wandeling wordt er informatie gegeven over het beheer van bomen in het park. Het gaat dan vooral om veiligheidskap (wanneer, hoe, waarom), het proces van herplant en over dunning van bomen.

Zaterdag 21 januari 2023 van 10.30 tot 12.00 uur

Aanmelden? Stuur vóór 20 januari een mail naar: noorderpark@amsterdam.nl

Kap en herplant
Net als in de rest van Amsterdam is het beheer van de bomen in het Noorderpark erop gericht ze zo lang mogelijk veilig en gezond te houden. Maar bomen kunnen onveilig worden doordat ze bijvoorbeeld ziek of aangetast zijn. Soms is het vervangen van een boom dan helaas onvermijdelijk. Het stadsdeel ontvangt hierover geregeld vragen van bewoners. Tijdens de wandeling legt een boomexpert uit welke afwegingen worden gemaakt als een boom ziek is. Ook wordt uitgelegd hoe het terug planten van nieuwe bomen in zijn werk gaat.

Dunning
Bij een dunning verwijderen we bomen uit bos in het park om de bomen die blijven staan meer ruimte en licht te geven om te groeien. Het bos wordt door de dunning niet kleiner, maar kan zich zo wel beter ontwikkelen. Een dunning is onderdeel van het beheer van het park. De eerstvolgende dunning staat gepland in februari van dit jaar in het middengebied van het park (tussen de Nieuwe Leeuwarderweg en het Noordhollandsch Kanaal). Het gaat dan om ongeveer 25 bomen. Tijdens de wandeling licht een boomexpert toe welke afwegingen worden gemaakt bij een dunning.

Meer info: www.amsterdam.nl/projecten/noorderpark