Home » Alle activiteiten » Beweegcafe @de Tanker

Activiteiten

Sport & beweging
Sport & beweging
Bijeenkomst
Eten & Drinken
Evenement

Samen eten, bewegen en elkaar inspireren over betaalbaar en gezond leven? Elke maand is er in de Roze Tanker in het Noorderpark een Beweegcafé. Jong (16+) en oud krijgen een interactieve workshop aangeboden. Tussendoor wordt een beweegactiviteit gedaan waar iedereen aan deel kan nemen. Hiervoor is het niet noodzakelijk sportkleding te dragen.

Informatie over laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten in Noord is volop aanwezig. Het Beweegcafé eindigt met het opdienen van een heerlijk eenpansgerecht, gemaakt door een (startende) cateraar die verantwoord en gezond kan koken. Het recept krijgt iedereen mee naar huis.

De workshops gaan onder andere over:
* Gezond (w)eten: fabels, feiten en fun.
* Hormonale oorzaak van ongezond eten.
* De kracht van de gedachte: gezond denken.

Een voedingsdeskundige, beweegcoaches en buurtgenoten brengen een inspirerend verhaal. Maar ook een kippenboer laat op een creatieve manier zien wat de mogelijkheden zijn.

De overige Beweegcafé-dinsdagen zijn op:

– dinsdag 25 juli
– dinsdag 22 augustus
– dinsdag 26 september
– dinsdag 24 oktober
– dinsdag 21 november
– dinsdag 26 december.

Per persoon betaal je dan € 4,-. Wie wil, kan ervoor kiezen om bij een reservering een extra deelnamebewijs te betalen voor iemand anders. (Pay-it-forward-regeling.)

U kunt een deelnamebewijs reserveren via rita@noorderpark.nl.

Indeling:
Inloop: 15.45 uur
Workshop: 16.00 tot 17.15 uur
Eten: 17.15 uur
Einde: 18.00 uur

Meer informatie is ook te vinden op www.facebook.com/sportenvoeding.

Het Beweegcafé is een aanbod van Stichting Samenscholers De Roze Tanker voor alle Noorderlingen. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, Steunfonds, Ars Donandi, Hulp na Onderzoek en Janivo.