Home » Alle activiteiten » 5 mei: Ontbijt, Jeu de boules, Kindervrijmarkt en meer…

Activiteiten

Evenement
Evenement
Eten & Drinken
Sport & beweging

Vrijheid vieren in het Noorderpark

Op donderdag 5 mei organiseren Stichting Noorderpark en het 4-5 mei Comité midden-Noord een complete dag vol activiteiten en muziek voor jong en oud. Een gevarieerd programma waarbij men elkaar in ongedwongen sfeer kan ontmoeten, te midden van het groene park.

We starten de ochtend om 10:00 uur bij Pompet met een Frans ontbijt en Franse chansons van troubadour Jan van Til. Voor iedereen is er een croissant, koffie of thee. Er staat een pot voor een eigen vrijwillige bijdrage. Om 10:30 uur begint het Jeu de boules toernooi*, waaraan zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen. Er wordt in wisselende samenstelling gespeeld, zodat iedereen met elkaar kan kennismaken. Om 12.00 uur ontvangen drie spelers met de meeste punten een leuke prijs.

* Je schrijft je individueel in en speelt om de punten in wisselende samenstelling. Het jeu de boules toernooi wordt gespeeld met tweetallen en volgens de officiële regels. Teams worden ter plekke gemaakt. U speelt tot een van de teams 11 punten heeft of maximaal 20 minuten. Individueel scoor je punten en de teams mogen bij elk spel anders zijn.

Ook Warm Welkom Noord is aanwezig! Leer Dabke dansen of eet mee van al het heerlijks uit andere culturen.

Vanaf 12:00 uur is er een Kindervrijmarkt. Hieromheen zijn diverse activiteiten en workshops gepland waaronder ‘bewegen voor ouders en kinderen’ en ‘schilderen op een groot doek’. Dit alles wordt vrolijk ingeluid met muziek van de lokale jazz-popband Kantje Boord en een open podium van zowel de DAT!school als de Muziekstraat.

Om 17.30 uur start de Vrijheidsmaaltijd (vega) met voor iedereen gratis Vrijheidssoep. Er is muziek van Frijazzstics. Erfgoeddrager Kayra vertelt een oorlogsverhaal en we krijgen alvast een voorproefje uit de Volksopera. Voor de Vrijheidsmaaltijd is er een grote bbq. Iedereen is welkom om zijn eigen vega-worst of vega-burger te bakken en salades met elkaar te delen. Voor sausjes, borden en bestek wordt gezorgd.

Maak kennis met al je buurtgenoten, samen vieren we onze vrijheid! Graag tot donderdag 5 mei.

Bevrijdingsfeest Noorderpark, Amsterdam-Noord
Datum: Donderdag 5 mei – 10:00 tot 20:00 uur
Locatie: Rondom café-restaurant Pompet
Organisaties: 4-5 mei comité midden-Noord | Stichting Noorderpark
Meer info: www.4en5mei.nl | www.noorderpark.nl