Home » Zelf actief

Zelf actief

Zelf
organiseren

In het Noorderpark kun je genieten van de natuur, rust en ruimte. Maar je kunt er ook zelf activiteiten organiseren, leren én ontmoeten!

Deze website staat vol activiteiten die vaak tot stand komen door  ideeën van buurtbewoners of bezoekers van het park.
Heb je zelf een goed idee? Dit is je kans! Van een sportwedstrijd, voorstelling of kunstwerk tot een buurtbarbecue of natuurspeurtocht; alles is mogelijk. Je kunt hulp krijgen bij bijv. het verkrijgen van vergunning, publiciteit, vrijwilligers, fondsen of samenwerking met andere organisaties. Uiteraard krijgt jouw initiatief ook een plek op deze website.

Mail naar goedidee@noorderpark.nl.
Dit is het eerste loket van waaruit we je helpen je plan concreet te maken. Kleine en grote ideeën zijn welkom!

 

 

 

Paraplu-
vergunning

Voor kleinschalige evenementen in het Noorderpark is er sinds enkele jaren een Parapluvergunning. Bewoners-initiatieven kunnen via deze weg sneller en goedkoper worden uitgevoerd en vallen buiten de proceduretijd van tien weken.

Lees hier de voorwaarden voor het verkrijgen van een Parapluvergunning.
Voor overige evenementen dient een afzonderlijke evenementenvergunning te worden aangevraagd.

Gebruik van parklocaties
Als je activiteit niet geschikt is om buiten te organiseren kun je gebruik maken van een van de paviljoens in het park. Voor alle ruimtes geldt een speciale prijs voor buurtgenoten. Er is een container in het park met diverse spelmaterialen waar je gebruik van kunt maken.

Samen-
werking

We werken samen met diverse parkpartners en bewoners die ieder hun eigen doelgroep aanspreken. Door de krachten te bundelen stimuleren we de ontmoeting in dit stadspark. We zijn tevreden als elke Noorderling trots is op het Noorderpark!

Samenwerken met organisaties rondom het park kan het bereik en impact van je activiteit vergroten. Denk bijvoorbeeld aan de speeltuin, jongerenwerk, burennetwerken, scholen, studenten en groen beheerders. Vrijwilligers en een beweegteam, het is er allemaal in het Noorderpark!
Een greep uit de projecten waar mooie samenwerkingen tot stand kwamen: Vurig Winterfeestje bij de Gele Pomp, SamenNoordFeest bij de Roze Tanker, de Overvliegdag van de Scouting en het Zomers buurtconcert bij Pompet.

Park bijeenkomsten

Onder het motto ‘Samen maken we het park’ bundelen we de krachten met organisaties en bewoners rondom het park. Wees welkom om een van deze bijeenkomsten*!

* Noorderpark Leeft
Wat leeft er onder de parkgebruikers? Samen met betrokken buurtbewoners organiseren we een reeks thema-avonden, gebaseerd op wat er leeft in de buurt. ‘Ontstaan van het Noorderpark’ en ‘De kracht van Groen’ kwamen al voorbij. Wie weet komt jouw onderwerp aan bod in onze volgende ontmoeting!
* Ondernemend Collectief
Deze bijeenkomsten worden georganiseerd aan de hand van een casus van een ondernemende buurtbewoner. Het collectief staat voor uitwisseling van kennis, ervaring en betrokkenheid. Gezamenlijk zetten we ons in voor onze persoonlijke ontwikkeling en die van een project of een onderneming.
* Parktafel gesprek
Organisaties en bedrijven rondom het park kunnen tijdens het Parktafelgesprek meedenken over de invulling van het programma voor een nóg mooier Noorderpark. Ook kunnen wij onze ervaring en middelen inzetten bij de realisering van nieuwe projecten en de promotie daarvan.