Home » Zelf doen

Zelf doen

Zelf
organiseren

Heb jij een goed idee voor het Noorderpark? Of altijd al zelf een activiteit willen organiseren? Dit is je kans. Van een sportwedstrijd tot een theatervoorstelling; een barbecue voor de buurt tot een natuurspeurtocht voor kinderen; een opruimactie of een kunstwerk… er is van alles mogelijk. Buurtbewoners met een goed idee kunnen ondersteuning krijgen van de projectorganisatie bij de realisering. Bijvoorbeeld bij het verkrijgen van een vergunning, het vinden van vrijwilligers, de werving van fondsen of samenwerking met de andere organisaties uit het park. Uiteraard krijgt jouw initiatief ook een plek op deze website. Dus schroom niet om je idee te mailen naar goedidee@noorderpark.nl en help samen met andere buurtbewoners mee aan een mooie toekomst voor het Noorderpark.

Sponsor
het park

Het Noorderpark is het middelpunt van Amsterdam-Noord en bijna net zo groot als het Vondelpark. Met de realisatie van unieke plekken zoals Pompet, de Roze Tanker, Gele Pomp en het door Converse gebouwde skatepark, heeft het Noorderpark een grote aantrekkingskracht gekregen. Stichting Noorderpark is een wijkonderneming nieuwe stijl, waarin alle partijen die het Noorderpark maken en programmeren, met elkaar samenwerken. We bieden bedrijven de kans om hun merk onder de aandacht te brengen door deze op betekenisvolle wijze te verbinden aan dit Noorderpark in ontwikkeling. Daarbij gaat het niet om plat adverteren in de openbare ruimte, maar om bedrijven die op een smaakvolle en relevante manier een project en/of campagne realiseren en daarmee gelijktijdig het park verbeteren.

Locatie
huren

Wist je dat het Noorderpark enkele bijzondere paviljoens huisvest? Van twee rauwe benzinepompstations tot een intiem paviljoen volledig opgebouwd uit tweedehands materiaal. Het restaurant Pompet (de voormalige Noorderparkkamer) is een uniek houten paviljoen, ontworpen door de Zwitserse architecten Meili & Peter. Deze locaties zijn allen te huur en geschikt voor vergaderingen, bedrijfsuitjes, heidagen, bruiloften, kinderfeestjes, creatieve workshops etc. De paviljoens kunnen afzonderlijk of gezamenlijk gehuurd worden. Indien gewenst kunnen creatieve cateraars, kunstenaars en sportinstructeurs een programma en belevenis op maat samenstellen. Denk aan kook-, kinder, of hiphopworkshops, bootcamps in het park, bijzondere diners, presentaties of een muziekoptreden. Kijk voor de mogelijkheden en voorwaarden op onze verhuurpagina.

Vrijwilliger
worden

Het park is van iedereen en iedereen krijgt de kans om zijn of haar plan te verwezenlijken. Veel initiatieven zijn afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Ben jij op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding? Wil je graag een steentje bijdragen aan de toekomst van het Noorderpark? Je vaardigheden verder ontplooien? Of vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Sluit je dan aan bij een van de vele activiteiten en wordt vrijwilliger. Er is van alles mogelijk: van bouwen en sjouwen tot het ontvangen van gasten en ondersteuning in de catering; het rondbrengen van flyers; of misschien heb je groene vingers en wil je helpen bij het groenbeheer of het onderhouden van de natuurspeeltuin? Voor sommige activiteiten is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Meld je aan als vrijwilliger bij info@noorderpark.nl en wij zoeken een passende klus voor jou bij één van de partners of initiatiefnemers in het park.